Palyatif Bakım Nedir?

Yaşam şartlarının değişmesi, ömrün uzaması, tıbbi gelişmelerin ilerlemesi sonucunda, kronik hastalıklarda ciddi artış gözlenmektedir. Özellikle bir veya birden fazla kronik hastalığı olan yaşlıların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu durumun büyük bir kısmını oluşturan hastalıklar, kronik, ilerleyici, engelliliğe neden olan, yatağa bağımlı, bakıma muhtaç hale getiren ölümcül hastalıklardır. 

Palyatif bakım, hastaların, fiziksel, sosyal, bakım ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılanması, ağrı ve acı çekmesinin önlenmesi, semptomlarının takip ve kontrollerinin yapılması aracılığı ile, hastaların yaşam kalitesinde artışı amaçlayan, özel donanımlı, hasta odaklı tedavi üniteleridir. Palyatif bakım gerektiren tıbbi durumlar; Kanser (onkoloji), motor nöron hastalıkları, KOAH, MS, ALS, inme (felç), parkinson, son evre demans, son evre Alzheimer, RA (romatoid artrit), kardiyovasküler hastalıklar, karaciğer sirozu, diyabet, solunum problemleri vb. kronik hastalıklardır. 

Palyatif Bakım Nedir?

Palyatif Bakım Uygulamalarındaki Genel Prensipler Nelerdir?

  • Yaşam kalitesinin arttırılması hedeflenir.
  • Daha az agresif bakım gerektirir.
  • Yararı olmayan uygulamaların azaltılması sağlanır.
  • Yaşam süresinin arttırılması sağlanır.
  • Hasta ve ailenin ihtiyaç ve seçimlerine saygı duyar.

 Palyatif Bakım, bir ekip işidir. Palyatif Bakım ekibinde bulunması gereken personeller; alanında uzman doktor, hemşire, hasta bakıcı, fizyoterapist ve sosyal hizmet uzmanıdır. 

Meva Bakımevi olarak, yılları aşan tecrübemizle ve uzman kadromuz ile, sizlere palyatif bakım hizmeti sunmaktayız. Ekibimiz içerisinde, uzman doktor, hasta bakıcı, yaşlı bakıcı, hemşire, yoğun bakım hemşiresi, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist bulunmaktadır. 

Güven esaslı hizmet ile Meva’ da sağlık var..

Lorem ipsum dolor sit amet.